Thursday, November 4, 2010

~ ceritaku~

salam sayang semua...
hari ni saya nak berkongsi sebuah cerite yang menjadi kenangan untuk saya...

Bermula 22januari2005..ak mula mengenalimu...niatku hanya untuk berkawan...kerana kau seorang romeo...xmungkin ak memilikimu..selama setaun ku mengenalimu...ak xsangke..ak ingat ak hanya bertepuk sebelah tangan...rupanya perasaanku sama dgnmu...kami mula bersama..berkasih...bercinta...berkongsi segalanya...20december2005..tarikh yang amat bermakna buatku...

tahun pertama bercinta...kekok..maklumlah..kami berdue budak sekolah agama...walaupun 1sekolah...jarang bertegur...bak kate die...kite ni macam kapel di handphone..tapi nak wat camne..nak jage name masing2...jage2 punye jage....kami kantoi berkapel akhirnye...bape kali kene panggil sebab kapel...maahad mane ley berkapel...tapi dorang xde bukti..sebab kami xpernah dating...tiap kali balik wajib..kami balik bersame...mst korang xpasan..erm....yang paling ak xley lupe..ak dipulau kawan2...dorang kate ak penipu...sbb ak xmengaku yang ak kapel ngn die...tapi sebab ak sayang sgt sgt kt die...ak xkesah pun ak kehilangan kawan2 ak..ujung tahun kami di form4..kami menjadi KP...ak terase bersalah sangat2..ak mane layak jadi KP...KP kapel ngan KP..kesalahan besar 2...tapi bagi ak...comel pe KP ngn KP...

tahun kedua bercinta
...form5...kene la focus stadi..tapi kami angau bercinta..bawak hp g sekolah..g asrama...kalau de spotcek...kompem kami lepas..sebab kami KP..mestilah kitorang tahu de spotcek...selalu dating senyap2...xde orang pun tahu kami dating..hebat kn?boley kte tiap2 minggu..sampai la tym SPM pun..dating je keje ak..xpuas ag jmpe die ktekan...sampai ujung taun f5 pon..ak la yang menghantar die ke airport...tym 2 baru abeh paper arab..sanggup tu...sedangkan barang ak 1 pun xberkemas..baru ak pasan..sebab ak terlalu angau bercinta..ak kurang bergaul ngan kengkawan ak...sedey la jgk...


tahun ketige bercinta
...duk umah pas spm...duk dekat..selalu berjumpe...tapi mak die selalu marah..kononnye mak die xsuke ak..sebab ak anak jawe...ermmm.....ntah betol ntah x...sampaikan ak difitnah macam2..tapi ak tw die sayang ak..lebih2 ag bile besdey ak..die bagi present paling berharge..kami bahagie even cm2...sampailah kami dapat result SPM...yang ni paling sedey...result ak memg xseberape...lepas untuk masuk U je...tapi ak terime rezeki ak...ni padah ak bercinte sangat..stadi pon xsangat kn?ni lah hasilnye.tapi die....ag teruk result die....memang susahlah nak masuk U..die sangat DOWN...makbapak die marah sangat3..sebab die harapan family...bile makbapak die tw yang die bercinte ngn aku..ag la...dowg salahkan ak plak...sebab bercinte ngan ak...die jadi semakin menjauh ngan ak...sebab family die xsuke...sampailah ak masuk UMP...die selalu jadikan point pas die gagal 2..tapi die sambung belajar kt Miat...sementare nak g APFT..die sangat minat terbang...even result xseberape..family die mampu...die akan capai cite2 die..gudluck sayang..semoge jadi pilot berjaya dan beriman..


tahun keempat bercinte
...ak jage batasan pergaulan ak..ak xlayan mane2 laki kat UMP...ak setie sangat2..tapi ak xsangke...die kantoi...die kapel ngan dak miat,S..seriesly...ak DOWN giler...ak ingat die setie gak...tapi pas kantoi 2..die xnak lepaskan ak sepenuhnye...maknenye die kapel ngan 2 orang pmpuan dalam 1 mase..tapi ak terime..bodohnye ak ni kn?sebab ak sayang kat hubungn kitorang..tapi mane tahan...lebih2 ag bile ak asek dibanding2kan...S lebih banyak kelebihan dari ak...family die suke gile kat S...ak lak...family die xsuke...kekadang ak cube nak gtw kt S sape ak n cmne hubungan kami...tapi die hebat..ayat die memujuk bile gadoh ngan S..sampai S memg percaye idup2..adoi..bodohnye pmpuan..termasuklah aku...sampai satu mase..memang ak suh die pilih ak or S...xtahan diduekan depan mate...akhirnye die pilih S...aku pun cerite semue nye kat S yang selama ni camne hubungan ak n die..yang die bukan seorang setie..banyak tipu..banyak helah....dalam mase yang pendek..ak tw S msti maafkan die..mereke bahagie..ak lak..sedeh...ak xley trime sume tu...tapi xlame pastu...die dtg balik kat ak...nak bersama ngan ak balik..S undur diri untuk ak...pas taw cite ak n die yang sebenarnye...kami pun berkapel semule...SANGAT BODOH ak terime die...huhu..knpe?sebab ak sayang sangat2 kat die..tapi hubungan kami pun asek xoke je...gado hanye kerana seorang perempuan,M..dak ex mahad gak...tapi ak xsuke die berkawan ngn M..akhirnye kami putus ag...dngan alasan die..die nak focus stadi...makbapak die xbagi bercinta..die xnak sape2 halang kehendak die..aku cube paham pe yang die nak...takpe..ak terime..dan die kte die akan kapel balik ngan ak pas die abeh stadi...xpe..ak tunggu..memangla kami xde status kapel untuk orang len tw hubungan kami...tapi sebenarnya..kami sama macam dulu...macam berkapel...pening kn?tapi 2la hakikatnye...bile orang len tnye die pasal kitorang,die akan cakap kami berkawan..sedey mendgrnye..tapi ak terime..2 yg die nak..tapi kami memang pasangan kekasih..dating...bergayut...luahkan pasaan..memang selalu..ak selalu tunggu die...everytg kami share..topup...barang...duet....susa senang bersama(konon!)...


tahun kelime bercinta
...die de kete kt kelate..die selalu datang UMP..owh..bahagienye ak rase..macam die ni ak sorang yg punye..bile die perkenalkan ak kt kekawan die...die akn kte ak special gurl..ak ingt die da berubah....tapi senanye,makin banyak onak duri...die menggunekan status kononnye die single untuk mencarik kenalan baru...memanglah panas hati..tapi ak terime pe yg die wat..kalu ak marah...die akan marah balik...die stat mengenali E,dak sabah...die kte kwan...kononnye E mntak tlg die stopkan dak2 yg kaco die kt fb ngan wat cm die ni kapel E..pure2 kononnye..ak terime alasan die...sabar jela ainsya...ak percaye die sangat...die lak rapat ngan ex dak sekolah ak gak...M...die dak UMK..die dkat ngn M..selalu jmpe...tapi die kte sebgai kawn..kawan?erm...ak terime..ak caye kt die even ak jeles...sampailah bulan 10 2010...E wat pengakuan yang selame ni E xpure2 pon ngan die..memang die layan E cm awek die..selalu msg,kol,share evrytg..tapi bile ak tye die..die kte E tipu...die wt cm2 pn sebab E yg mntak....ak pecaye die...ak abaikan kewujudan E..tapi dalam hati ak kecewe sangat...ak macam xsedap hati..ak makin meragui hubungan die ngan M..ak siasat..akhirnye terkantoi...memang die de hubungan istimewa ngan M..tapi kononnye xkapel..die gne alasan cm untuk ak gak..tapi layan cam kekasih..ak frust sangt99x...die wat pengakuan..dan die memilih M..bile ak crite sume ni kt M..M macam xpecaye kat ak....n die kta ak nk rosakkan hubungan die n M..wei! sape yang rosakkan hubungan sapa??kalu ko da xsyg ak,nape ko stil nak kat ak?ko nak pe sananye dr ak?ke ko juz kesian kat ak ni?mane janji2 ko selame ni??(teremosi plak) .YA ALLAH...lelaki ni de 3 kekasih pada 1 mase????selame ni ayat die kat ak sume duste??cmne die bahagikan mase??duet??ak memang bodo sangt3 sebab percaye kat die..semoge die bahagie ngan hasil penipuan die...dan bersama ngan M..untuk selamanye..cukuplah ak tersekse...jangan tambah seksaan untuk pmpuan laen...ak tak nak ko lagi!jangan ko datang lagi dalam idup ak..tolong pergi jauh2..wahai2 wanita2 diluar sane..jangan mudah percaye ngan kate2 lelaki walaupun kite TERLALU SAYANG die...jangan terlalu obses bercinte...belum tentu kte bercinta 10 tahun tu adalah jodoh kite...berdoalah pada ALLAH supaya dikurniakan jodoh yang baik..ak bukan nak bukak aib sape2..aku hanya berkongsi cerite ak..untuk pengajaran sume...


.......tak mungkin kerana sayang..hanya kadangkala aku terkenang...

6 comments:

  1. bia Allah je yg balas nnt..huhu

    ReplyDelete
  2. enca...bru farah tau cerita sebenar
    selama ni dgr dari 1 pihak je
    biarkan lah dia..xyah pk dah
    ramai lg lelaki yg baik kat luar tu
    cuma..masa yg sesuai belum sampai
    doalah,agar suatu hari nnty,dikurniakan JODOH TERBAIK
    tcre enca! <3

    ReplyDelete
  3. die penah crite kt farah?
    enca memg nk sgt2 lupekn die..
    saket ble ingt blik..
    teringt kebodohn dri sndri..
    thnks farah...

    ReplyDelete
  4. dye ckp mcm tu lah
    kawan je
    mase tu takut nak tny enca
    takut enca pk farah ade pape lak ngn dye
    hehe!
    xpelah,kite kene jumpe org yg salah dulu sebelum jumpe org yg betul
    semua tu..jd kan pengajaran
    tp jangan sampai kita tak bg peluang untuk gembirakan hati sendiri
    "kadangkala kita terpaku terlalu di hadapan pintu yg tertutup tanpa kita sedar masih banyak yang terbuka untuk kita"
    ingat tu taw
    all the best for your life enca ;)

    ReplyDelete

apa yang anda rase??